perjantai 27. maaliskuuta 2009

Banaani-suklaa-kääretorttu

Viikonloppuna tuli vieraita ja päätin tarjoilla melko perinteistä kääretorttua. (Tämä resepti on myös gluteeniton.) Banaani antaa makeutta tortulle, joten laitoin ehkä kermavaahtoon hieman liikaa sokeria, mutta oli kuulemma suussa sulavaa..?!
Lähde: Riisan ruokakomero

Torttu:
4 munaa
1 3/4 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
2 kypsää banaania
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
100 g maitosuklaata (käytin tummaasuklaata)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, valkeaksi vaahdoksi.Sekoita vaahtoon varovasti siivilöity perunajauho-kaakao-leivinjuauheseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uuninpannuun ja paista 200 C-asteessa n. 8-10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota heti taikinalevyssä kiinni oleva leivinpaperi. Täytä torttu kun se on jäähtynyt. Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella ja levitä torttulevylle. Vaahdota kerma, sekoita siihen sokerit ja levitä banaanisoseen päälle. Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi ja ripottele torttulevylle tasaisesti. Kääri torttu rullalle ja kääri leivinpaperiin. Säilytä kääreessään jääkaapissa. Torttua on helpompi leikata ja se pysyy kauniimmin kasassa, kun se saa ensin olla muutaman tunnin tai vaikkapa yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla