torstai 16. huhtikuuta 2009

Puolukkapiirakka / Persikkapiirakka

Lähde: kotikokki.net

Tämä on nopea ja helppo piirakkaresepti, jota olen kokeillut sekä puolukalla että persikalla. Persikka sopi paremmin pääsiäiseen, mutta maku jäi vähän laimeaksi. Suosittelen siis puolukkaversiota tästä ohjeesta!

6 annosta
100g voita (käytin Flora Culinesseä vajaan desin)
1dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja (käytin kauraleseitä!)
1tl leivinjauhetta
2 munaa (1 pohjaan, 1 täytteeseen)
3-4dl puolukoita (tai persikkapurkki)
200 g kermaviiliä
0.5dl sokeria
1tl vanilliinisokeria

Vaahdota voi ja 1 dl sokeria. Sekoita joukkoon 1 muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan (24 cm) pohjalle. Kaada päälle marjat. Sekoita kermaviili, 1 muna, ½ dl sokeria ja vanilliinisokeri keskenään ja kaada marjojen päälle. Jos käytät puolukkasurvosta, liikuttele lusikkaa varovasti täytteessä, jotta kermaviili ja survos sekoittuvat. Paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla