lauantai 14. maaliskuuta 2009

Uuniperunat eri täytteillä


Tämä on takuuvarmaa ja täyttävää ruokaa! Nopeatekoista, mutta hyvää.

Lähde: Kinkkutäyte: Parasta Kotiruokaa

Tarvit isoja perunoita (esim. Rosamunda), pese ja harjaa hyvin. Kuiva talouspaperilla ja tee iso ristiviilto kuoreen. Kypsennä foliossa n. tunti 225c

Kinkkutäyte n. 4:lle (mutta aika pieni annos)
150-200g savu- tai palvikinkkua
0.5 suolakurkkua
2dl kermaviiliä
2tl sinappia
ripaus valkopippuria

Tonnikalatäyte
100g tonnikalaa
(2dl kuorittuja katkarapuja - voit korvata myös ylimääräisellä annoksella tonnikalaa)
2 kovaksi keitettyä kananmunaa (10 min.)
2 dl kermaviiliä
2 rkl majoonesia
1 maustemitta sitruunapippuria
1-2 rkl tuoretta hienonnettua tilliä

Katkaraputäyte
50 g Crème Bonjour Ruohosipulia
100 g katkarapuja1 kpl kananmunaa
0,5 dl (Becel) kevyt majoneesia
0,5 dl tilliä

Sulata ja valuta katkaravut. Keitä kananmuna kypsäksi (10 min).Sekoita tuorejuusto, majoneesi, murskattu kananmuna, tillisilppu jakatkaravut keskenään. Mausta halutessasi mustapippurilla. Tarjoaleivänpäällä tai uuniperuna täytteenä.

Katkarapukaviaari
(Ohje Pirkka katkarapupussista)
1 ps, 350 g Pirkka pieniä katkarapuja
3/4dl Pirkka/Becel kevytmajoneesia
2 rkl Pirkka mätitahnaa
2 dl kermaviiliä
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
1/5 tl sitruunapippuria
Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa ja valuta liemi hyvin pois siivilässä. Kuivaa katkaravut vielä talouspaperin päällä valuttamalla. Mittaa majoneesi, mätitahna ja sitruunamehu, sitruunapippuri ja hienonnettu tilli kulhoon ja sekoita keskenään. Sekoita kermaviili varovasti nostelemalla majoneesiin. Lisää hyvin valutetut katkaravut ja sekoita varovasti. Turha sekoittaminen löystyttää kermaviilin. Anna maistua kylmässä hetki ja tarjoa uuniperunoiden tai tomaattien täytteenä, ruisleivän päällä tai uusien perunoiden kanssa.

1 kommentti:

  1. Herkullisia kastikkeita, teimme kinkku- ja tonnikalakastikkeet. T.Sampsa, Katariina, Helmi ja Lilja

    VastaaPoista

Suomalainen pulla