sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Broileripyörykät












Lähde: kotikokki.net

Ainekset:
400 g broilerin
paistijauhelihaa
1 prk kevytkermaviiliä
1 dl korppujouhoja
1 muna
70 g pekonia
1 punasipuli
2-3 tl barbequemaustetta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
5-6 tippaa mietoa
tabascokastiketta
  • Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  • Laita kermaviili, korppujauhot, kananmuna ja mausteet kulhoon. Mausteiden määrää voi tarvittaessa säätää oman maun mukaan (näillä määrillä ei ainakaan tullut tulista).
  • Sekoita ainekset kunnolla ja jätä mössö hetkeksi seisomaan, jotta korppujauhot turpoavat.
  • Pilko sipuli ja pekoni hienoksi silpuksi. Älä kuitenkaan sekoita niitä keskenään.
  • Laita pekoni paistumaan pannulle ja lisää sipuli joukkoon, kun pekoni alkaa ottamaan väriä. Itse kaadoin ylimääräistä pekonirasvaa pois pannulta ennen sipulien lisäämistä.
  • Lisää jauheliha ja pekoni-sipulipaistos kulhoon, sitten kun sipulit ovat hyvin pehmenneet ja sekoita hyvin.
  • Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pullia ja asettele ne uunipellille. Taikina ei tartu käsiin, jos kostutat sormiasi vedellä. Itse sain tästä satsista 27 pullaa aikaiseksi.
  • Laita lihapullat uuniin ja anna kypsyä n. 20 minuuttia, kunnes lihapullat saavat kullanruskean värin pintaansa.
  • Tarjoile esimerkiksi riisin kera. Lihapullien päälle voi roiskia vielä hieman lisää tabascoa, jos maku tuntuu kaipaavan lisää potkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla