Lähde: kotikokki.net
Ainekset:
400 g broilerin paistijauhelihaa
1 prk kevytkermaviiliä
1 dl korppujouhoja
1 muna
70 g pekonia
1 punasipuli
2-3 tl barbequemaustetta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
5-6 tippaa mietoa tabascokastiketta
400 g broilerin paistijauhelihaa
1 prk kevytkermaviiliä
1 dl korppujouhoja
1 muna
70 g pekonia
1 punasipuli
2-3 tl barbequemaustetta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
5-6 tippaa mietoa tabascokastiketta
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Laita kermaviili, korppujauhot, kananmuna ja mausteet kulhoon. Mausteiden määrää voi tarvittaessa säätää oman maun mukaan (näillä määrillä ei ainakaan tullut tulista).
- Sekoita ainekset kunnolla ja jätä mössö hetkeksi seisomaan, jotta korppujauhot turpoavat.
- Pilko sipuli ja pekoni hienoksi silpuksi. Älä kuitenkaan sekoita niitä keskenään.
- Laita pekoni paistumaan pannulle ja lisää sipuli joukkoon, kun pekoni alkaa ottamaan väriä. Itse kaadoin ylimääräistä pekonirasvaa pois pannulta ennen sipulien lisäämistä.
- Lisää jauheliha ja pekoni-sipulipaistos kulhoon, sitten kun sipulit ovat hyvin pehmenneet ja sekoita hyvin.
- Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pullia ja asettele ne uunipellille. Taikina ei tartu käsiin, jos kostutat sormiasi vedellä. Itse sain tästä satsista 27 pullaa aikaiseksi.
- Laita lihapullat uuniin ja anna kypsyä n. 20 minuuttia, kunnes lihapullat saavat kullanruskean värin pintaansa.
- Tarjoile esimerkiksi riisin kera. Lihapullien päälle voi roiskia vielä hieman lisää tabascoa, jos maku tuntuu kaipaavan lisää potkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti