perjantai 27. maaliskuuta 2009

Porkkanasämpylät



Näistä sämpylöistä tuli pehmeitä ja aika hyviä - netissä oli vinkki, että osa jauhoista voi olla perunajauhoja ja kokeilin sitä.

5 dl maitoa
3-4 dl hienoa porkkanaraastetta
50 g hiivaa
2 tl suolaa
n. 15 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho)
100g voita tai margariinia (laitoin reilun 0.5dl öljyä)

Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä; kuohkeimmat sämpylät saat löysähköstä taikinasta nostelemalla siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Lähde: myllynparas.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla