Porkkanakakut on herkkua, mutten ole koskaan kokeillut itse tehdä. Päätin tammikuussa kokeilla alla olevaa reseptiä ja hyvää tuli!
Raaka-aineet / 10 annosta
(lähde: Kotikokki.net)
4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl porkkanaa
1,5 dl öljyä
400 g tuorejuustoa (esim. maustamaton hovi)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kpl appelsiinin mehu
(käsin puristettuna)
4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl porkkanaa
1,5 dl öljyä
400 g tuorejuustoa (esim. maustamaton hovi)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kpl appelsiinin mehu
(käsin puristettuna)
Pohja:
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vispaa sokeri ja kananmunat kuohkeiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään (reseptin lopussa olevat tomusokeri ja vanilliinisokeri kuuluvat kuorrutukseen, joten jätä ne vielä lisäämättä).
Lisää sokeri-kananmunavaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Paista kakkuvuoassa alimmalla tasolla 190 asteessa noin 45 min. Älä avaa uunia liian aikaisin – muuten kakku lässähtää. Kumoa kakku vuoasta, kun se on täysin jäähtynyt.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vispaa sokeri ja kananmunat kuohkeiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään (reseptin lopussa olevat tomusokeri ja vanilliinisokeri kuuluvat kuorrutukseen, joten jätä ne vielä lisäämättä).
Lisää sokeri-kananmunavaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Paista kakkuvuoassa alimmalla tasolla 190 asteessa noin 45 min. Älä avaa uunia liian aikaisin – muuten kakku lässähtää. Kumoa kakku vuoasta, kun se on täysin jäähtynyt.
Kuorrutus:
Vispaa tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin mehu.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin. (Huom! Itse laitoin tuorejuustoa n. 1/3 vähemmän kuin ohjeessa.)
Vispaa tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin mehu.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin. (Huom! Itse laitoin tuorejuustoa n. 1/3 vähemmän kuin ohjeessa.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti