perjantai 13. maaliskuuta 2009

Juustokuorrutteinen porkkanakakku

Porkkanakakut on herkkua, mutten ole koskaan kokeillut itse tehdä. Päätin tammikuussa kokeilla alla olevaa reseptiä ja hyvää tuli!

Raaka-aineet / 10 annosta
(lähde: Kotikokki.net)

4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl porkkanaa
1,5 dl öljyä
400 g tuorejuustoa (esim. maustamaton hovi)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kpl appelsiinin mehu
(käsin puristettuna)
Pohja:
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vispaa sokeri ja kananmunat kuohkeiksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään (reseptin lopussa olevat tomusokeri ja vanilliinisokeri kuuluvat kuorrutukseen, joten jätä ne vielä lisäämättä).
Lisää sokeri-kananmunavaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Paista kakkuvuoassa alimmalla tasolla 190 asteessa noin 45 min. Älä avaa uunia liian aikaisin – muuten kakku lässähtää. Kumoa kakku vuoasta, kun se on täysin jäähtynyt.
Kuorrutus:
Vispaa tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin mehu.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin. (Huom! Itse laitoin tuorejuustoa n. 1/3 vähemmän kuin ohjeessa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla