lauantai 14. maaliskuuta 2009

Merjan Ohrarieska

Tämän reseptin sain Halsualta, mutta rieskat vaativat vielä pientä harjoitusta.. Maku on hyvä, mutta kaunis muoto ja koostumus ovat hieman haastellisia aloittelevalle rieskaleipurille!

1l maitoa
2-3 dl ohrajauhoja, loput vehnäjauhoja
(tee löysähkö taikina)
3-4 tl suolaa
ripaus sokeria
4-5 tl leivinjauhetta

Taputtele rieskat suoraan taikinakulhosta pellille jauhon kanssa. Pellille mahtuu n. 2 rieskaa. Voit koittaa tiputtaa liiat jauhot rieskojen päältä altaaseen. (Varo, ettei koko rieska humpsahda mukana.) Paista uunin alatasolla 300 asteessa n. 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla