lauantai 14. maaliskuuta 2009

Vadelmajäädyke

Tein tämän jäädykkeen jouluna ja se sopi hyvin tuhdin jouluaterian jälkeen raikkaana jälkiruokana.










(Lähde: Kotiliesi.fi)

200 g pakastevadelmia (noin 4 dl)
3 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
(2-3 rkl marjalikööriä)

Puserra sulaneet vadelmat soseeksi esimerkiksi siivilän läpi tai hienonna ne monitoimikoneessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä keltuaissokerivaahtoon marjasose ja lopuksi vatkattu kerma. Mausteeksi voit lisätä jotain marjalikööriä, esimeriksi vadelma- tai vadelma-mesimarjalikööriä. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla tai kannella ja jäädytä pakastimessa. Ota jäädyke pakastimesta aterian alkaessa jääkaappiin. Kasta jäädykevuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jälkiruoka tarjoiluvadille. Anna jäädykkeen pehmentyä noin 20 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Vadelmien asemesta marjoiksi sopivat hyvin mustaherukat, puolukat tai karpalot. Käytä valkuaiset esimerkiksi joulupiparkakkujen tomusokerikuorrutukseen, marenkien valmistamiseen tai pakasta ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla