torstai 13. elokuuta 2009

Sieni-pinaattipiirakka

Tässä syksyinen, kevyt kanttarellipiirakka, joka on melkoisen
pinaattipitoinen. Vähempikin pinaatti olisi riittänyt, mutta
terveellistähän se on..

Lähde: KG-lehti 4/2009

8 annosta, 200kcal/annos

Pohja
50g pullomarg.
1dl kaurahiutaleita
3dl hiivaleipäjauh.
1tl leivinjauh.
1/2tl paprikajauh.
1/2tl suolaa
1 tlk (2dl) rasvatonta maitorahkaa

Täytteeseen:
300g kanttarelleja tai ruskeita herkkusieniä paloiteltuna
1 kesäsipuli varsineen
200g pinaatinlehtiä kiehautettuna
1tl öljyä

Päälle:
2dl ruokakermaa (5% rasvaa)
2 munaa
1/4tl suolaa
ripaus pippuria ja/tai paprikajauh.

- Kuumenna uuni 175 asteeseen
- Nypi marg., kaurahiutaleet. jauhot, leivinjauh. ja mausteet taikinaksi. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin.
- Paloittele puhdistetut sienet paistokasariin. Lisää öljy ja kypsennä sekoittaen pari minuuttia tai kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Silppua mukaan sipuli. Sekoita edelleen minuutin ajan kuumentaen. Kaada sieniseos kulhoon. Silppua huuhdotut pitaatinlehdet saksilla pannulle, kuumenna hetki ja kaada pinaattisilppu sienten sekaan.
- Sekoita kerma, kananmunat ja mausteet.
- Painele taikina ison piirasvuoan (halkaisija n. 24cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sieni-pinaattiseos. Kaada päälle kermamaito.
- Kypsennä piirasta uunin alaosassa 35-45 minuuttia vuoan materiaalista riippuen. Keramiikkavuoka vaatii pitemmän paistoajan kuin metallivuoka. Piiras on kypsä, kun pinta on hyytynyt ja reunat sekä pohja kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla