perjantai 8. toukokuuta 2009

Savusiikasalaatti



Lähde: HS Ruokatorstai

Salaatti
Jäävuorisalaattia
n. 5dl paloiteltua savusiikaa
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 tomaattia
pala purjoa
200g pakasteherneitä
nippu tilliä

Suikaloi salaatti ja jaa neljälle lautaselle (tai tee salaatti kulhoon). Lisää suoraan salaatin päälle kalanpalat, lohkotut kananmunat ja tomaatit sekä purjosuikaleet ja sulatetut herneet. Sirottele päälle tillisilppua. Pirskottele salaatille öljy-viinietikkakastiketta. Tarjoa leivän kanssa. Huom. Kalan ja kanamunat voi pitää myös erilleen, niin kuin kuvissa.

Öljyviinietikkakastike
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl sinappia
valkopippuria
hyppysellinen sokeria

Sekoita ainekset joko pienessä kupissa tai lusikalla tai kannellisessa pikkupurkissa/pullossa ravistaen. Sekoita salaattiin ja anna mehustua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla