sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Perunarieskat



9 kappaletta;

5 dl perunasosetta (400 g)
2 munaa
1 tl suolaa
1 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 dl ohrajauhoja




Ruualta jäi perunamuussia, joten rieskat oli kätevä tehdä tällä reseptillä: Valmista perunasose. Kuori ja keitä perunat kypsäksi. Soseuta ja lisää hieman keitinvettä. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen suola, munat ja jauhot. Nosta taikina kasoiksi pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä ohuiksi rieskoiksi. Pistele leivät haarukalla ja paista 250 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Lähde: yhteishyva.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla