torstai 21. toukokuuta 2009

Kaalilaatikko


Lähde: flora.fi
6 annosta
1 valkokaali
2 rkl Flora Culinessea
2 dl vettä
0,5 rkl Knorr-vasikkaliemitiivistettä
0,5 dl siirappia




1 tl meiramia
1 sipuli
1 rkl Flora Culinessea
500 g jauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl viherpippuria

Liemi
5 dl Flora Ruokaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippurisekoitusta
Pinnalle:1 dl juustoraastetta

Paloittele kaali suikaleiksi. Kuumenna Flora Culinesse isossa kattilassa ja laita kaalisuikaleet kattilaan. Kypsennä 5 minuuttia käännellen kaaleja lastalla. Lisää vesi, liemitiiviste, siirappi ja meirami kattilaan. Hauduta puolikypsäksi. Lisää tarvittaessa vettä. Hienonna sipuli. Kuumenna Flora Culinesse paistinpannussa ja ruskista sipulit ja jauheliha. Mausta sipuli-jauhelihaseos suolalla ja rouhituilla pippureilla. Lisää seos kattilaan kaalin sekaan. Sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Mausta Flora Ruoka suolalla ja pippurisekoituksella. Valuta liemi uunivuokaan kaali-jauhelihaseoksen päälle. Ripottele kaalilaatikon pintaan juustoraaste. Paista laatikkoa 180 °C:n lämpötilassa 1-1½ tunnin ajan. Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla