perjantai 8. toukokuuta 2009

Hevosenkengät ja Sydämet


Lähde: Plaza.fi

Hevosenkengät
(n. 30 kpl)
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoa
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl ohutta pähkinärouhetta (melkeinpä jauhetta, että mahtuu pursottimesta)
koristelu tummaa suklaata sulatettuna
pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää muna vatkaten, sekoita jauhot ja mausteet ja sekoita taikinaan. Täytä pursotin ja pursota taikinasta leivinpaperille hevosenkenkiä, paista noin 190 asteessa 8-10 min. Jäähtyneenä kasta päät suklaaseen ja paina pähkinään tai kookoshiutaleisiin.Olen laittanut ne pellille leivinpaperin päälle ja pakkaseen, säilyvät niin parhaina, sitten vaan sieltä pöytään tai pahvirasioihin ja lahjaksi.

Sydämet
200g voita
200g sokeria
2 munaa
200g perunajauhoa
200g vehnäjauhoja
1 tl soodaa
täyte:
100g tomusokeria
100g voita
1 tl vaniljasokeria
tosi vahvaa kahvia

Voi ja sokeri vaahdotetaan, munat lisätään vatkaten ja lopuksi jauhot. Anna olla kylmässä, että kovettuu hieman, sitten kaaviloidaan ohueksi useassa erässä otetaan pienellä sydänmuotilla leipiä ja paistetaan noin 190 asteessa noin 10 min. Täytteen aineet sekoitetaan lisätään tipoittain vahvaa kahvia, kunnes saadaan sopiva täyte. Täytettä leivälle ja kansi päälle.Myös esim. vadelmahillo sopii näitten väliin erinomaisesti. Nämä voi tehdä aiemmin, pakastaa, laittaa rasiaan ja esim. juhliin/täyttää vasta edellisenä iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla