torstai 21. toukokuuta 2009

Souvlaki kanavartaat



Lähde: ruokaohjereseptit.fi

4 annosta:
500 g marinoimattomia broilerin rintafileitä

Marinadi:
0,5 dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl punaviinietikkaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
1 tl oreganoarouhittua mustapippuria

Lisäksi: 8 - 12 varrastikkua
Leikkaa broilerinliha noin 3 cm:n kuutioiksi.

(Kanasta tuli ihan hyvin maustettua näillä ohjeilla, taisin kyllä laittaa mausteita vähän enemmän kuin reseptissä ja annoin maustua useita tunteja. Leikkasin kanan aika pikkupaloiksi ja annoin olla uunissa pitkään, joten mehevyys ei ollut huipussaan.)

Sekoita marinadin aineetkeskenään. Sekoita broileripalat marinadiin ja peitä kulho kelmulla.Anna lihojen maustua muutaman tunnin tai yön yli. Pujota lihapalatliotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin varrastikkuihin. Nosta vartaat grilliin ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes lihaon kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvättasaisesti. Tarjoa broilerivartaat lämpimän pitaleivän, salaatin jatsatsikin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla