keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Omenapaistos tai omenahyve

4 annosta

4 omenaa
75 g margariinia (käytin Flora kevyt Culinessea)
2dl pikakaurahiutaleita
1 dl sokeria
½ dl mantelirouhetta
1 tl kanelia



Omasta mielestäni tässä reseptissä oli omenaa enemmän suhteessa murupaistokseen, joten koska käytin isoa vuokaa ja halusin saada omenat peittoon, jouduin tekemään paistoksesta lähes kaksinkertaisen annoksen.

Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Lado omenaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri, mantelirouhe ja kaneli. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa rapea omenahyve haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla