sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kentakilainen kakku


200 g rasvaa
4 dl sokeria
3 munaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl kermamaitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl korintteja tai rusinoita (käytin itse tumma suklaata)
1 1/2 dl mantelirouhetta

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lopuksi kermamaito, rusinat ja mantelirouhe. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Kuorrutus
100 g rasvaa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria

Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi. Sulata ja paahda sokeri toisessa kattilassa siirappimaiseksi, älä anna palaa. Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokerin kanssa. Keitä hetki jotta saat tasaisen seoksen.Lisää sihdattu tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Tätä kakkua tehdessä käytin kevytkermaa, mutta huomasin, että varsinkaan kuorrutuksen kanssa se ei vain toimi. Vähensin myös sokerin määrää, mutta senkin huomasi maussa. Eli jatkossa kakut kakkuina rasvoine & sokereine päivineen..

1 kommentti: