lauantai 1. elokuuta 2009

Lämmin tonnikalasalaatti


Satuin keittokirjaostoksille entisen kollegani, amerikkalaisen Henryn kanssa. Hän etsi englanninkielistä keittokirjaa, joten löysin alla mainitun kirjan, joka houkutteli selkeine resepteineen ja värikuvineen. Ostimme kirjoja kaksin kappalein ja ainakin ensimmäisenä testaamani reseptin tuotos oli maittavaa.

Lähde: From pasta to pancase the ultimate student cookbook

Salaatti 2-4:lle
3 kananmunaa
6 pientä uutta perunaa
150 g vihreitä papuja
4 kevätsipulia/2 uutta sipulia
500g purkkitonnikalaa
(2rkl oliiveja tai anjovista)
(kirsikkatomaatteja)
mustapippuria ja suolaa

Kastike
6 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
yhden sitruunan mehu puristettuna

Keitä munia 8 min. Keitä puoliksi leikattuja perunoita n. 5 min. ja lisää pavut mukaan. Keitä perunoita ja papuja vielä 5 min. Asettele salaatin lehdet kulhoon ja ripottele leikatut kevätsipulit mukaan. Ota perunat ja pavut liedeltä ja laita pavut salaatinlehtien päälle kulhoon. Lado tonnikala päälle, samoin perunat. Pilko kananmunat puoliksi ja asettele ne salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle vielä mustapippuria ja kananmunien päälle hieman suolaa. Huom. lisäsin itse mukaan kirsikkatomaatteja puolitettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla