tiistai 13. lokakuuta 2009

Suklaa-kookosruudut


(Pellillinen, noin 48 palaa)
Ainekset:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl omenasosetta
2 dl juoksevaa margariinia

Kuorrutus:
1 tlk (250 g) rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka kookoshiutaleita
2 dl tomusokeria
1-2 rkl kirkasta minttulikööriä tai sitruunanmehua
Pinnalle:
n. 1 dl Pirkka kookoshiutaleita

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen omenasosetta, juoksevaa margariinia ja jauhoseosta varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (noin 30 cm x 40 cm) ja levitä tasaiseksikerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Sekoita rahka, tuorejuusto, kookoshiutaleet ja tomusokeri. Mausta minttuliköörillä. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
3. Leikkaa levyn reunat tasaisiksi ja levy edelleen noin 5 cm x 5 cm paloiksi. Suklaaruudut voit pakastaa myös kuorrutettuina.Tarjoa teen kanssa.
Vinkki! Minttuliköörin tai sitruunanmehun voit korvata 1 rkl:lla vettä + noin 1/2 tl:lla piparminttuaromia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla