sunnuntai 23. elokuuta 2009

Italialainen tiramisu


(Kotikokki.net)
300 g mascarponejuustoa
3 munaa
100 g sokeria
20 rkl /vajaa pari desiä vahvaa kahvia
2-3 rkl (Disaronno) amarettoa
100 g savoiardikeksejä
sokeritonta kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa



1. Jaa keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Vatkaa valkuaiset suolahyppysellisen kanssa kovaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto puulusikalla varovasti nostellen. Samoin valkuaisvaahto.
3. Kaada kylmä kahvi ja amaretto erilliseen kulhoon ja kieräytä siinä NOPEASTI savoiardikeksejä sen verran, että n. 5 cm.korkean uunivuokasi pohja täyttyy.
4. Kaada päälle aikaisemmin valmistamasi mascarponevaahto. Tasoita.
5. Ripota päälle siivilällä kaakaojauhetta niin paljon, että pinta on täysin peitossa.
6. Laita jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

Tämä oli toimiva resepti, mutta vaihdoin alkuperäisessä ehdotetun rommin amarettoon Alkon myyjän suosituksesta. Vaahtoa tuli paljon, joten ensi kerralla aion kokeilla laittaa keksejä kahteen kerrokseen ja vaahtoa myös väliin ja päälle. Annoin odottaa pari tuntia kaapissa, mutta tiramisu levisi silti aika hyvin leikatessa. Ehkä kaksi kerrosta ja pidempi aika jääkaapissa jämäköittää kaakun..

Mascarpone-juusto myydään 250g purkeissa, joten laitoin n. 50g maustamatonta hovijuustoa korvaamaan puuttuvan määrän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla