perjantai 4. helmikuuta 2011

Soija-makaronilaatikko



Lähde: hellapoliisi.fi
(muokattu alkuperäisestä reseptistä!)
noin 6 annosta




Päätin kokeilla tehdä vaihteeksi kasvisruokaa. Vaatii hieman opettelua, mutta ainakin tämä soijalaatikko maistui ihan hyvin ja oli helppo tehdä. Kiva vaihtoehto jauhelihalle.

n. 125 g soijasuikaleita
n. 3 dl hyvin vahvaa kasvislientä (vähintään 1 liemikuutio)
4 dl makaronia
1 rkl öljyä
1 iso sipuli silppuna/puolet pakastesipulipussista
2 tl currya jauheena
2 tl valkosipulipippurimaustetta
Pussi pakastevihanneksia (esim. porkkana, kukkakaali, parsakaali)

5 dl maitoa + 3 munaa
suolaa
currya

Keitä soijasuikaleita vahvassa kasvisliemessä 5-10 minuuttia, valuta. Keitä makaronit ja valuta. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulia ja pakastevihanneksia hetki. Sekoittele minuutti-pari. Lisää joukkoon soijasuikaleet. Kaada seos uunivuokaan.
Sekoita keskenään maito ja munat, mausta suolalla ja currylla. Kaada liemi vuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa, kunnes liemi hyytyy. Tarjoa salaatin tai juuresraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla