perjantai 4. helmikuuta 2011

Punajuurikastike



Lähde: HS Ruokatorstai

4-5 raakaa punajuurta
2 sipulia
2 tl öljyä
2-4 dl vettä
0.5-1 kasvisliemikuutio
50g sulatejuustoa
1 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuullota raastetta ja silputtua sipulia kuumassa ölyjssä kattilan pohjalla pari minuttiia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes kasvikset ovat rapean pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita mukaan sulatejuusto ja kuumenna kunnes juusto on sulanut. Mausta. (Jos käytät esim. pippurituorejuustoa, pippuria ei tarvi lisätä.) Tarjoile pastan kanssa.

p.s. Tätä aion tehdä uudestaankin, maukasta tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla