maanantai 14. helmikuuta 2011

Ohrarieska


Lähde: ruokala.net
n.5 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
1 dl maitoa
50 g ranskankermaa
1 tl suola
0,5 tl soodaa

Lapsena yksi mukavista jutuista oli rieskan leipominen isän ja muun perheen kanssa. Leivinuuni tuo rieskan leivontaan oman tunnelmansa. Mukavaahan se oli taas - varsinkin se tuoreen, pehmeän rieskan syöminen!
Ohje: Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet hiljalleen koko ajan hyvin sekoittaen. Jaa valmis taikina kahteen osaan ja painele jauhotetuin käsin uunipellille kahdeksi pyöreäksi rieskaksi. Pistele haarukalla pintaan reikiä ja paista 250 c uunissa 20-30 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla