maanantai 14. helmikuuta 2011

Ranskalainen suklaatorttu


Lähde: HS Ruokatorstai

Tässä sen verran maukas kakku, että 100% varmasti teen uudestaan!

Taikina:
150g margariinia
150g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa

Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
1 rkl voita

Lämmitä margariini kattilassa ja pilko siihen mukaan suklaa. Jäähdytä hieman. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja suola keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kulhossa. Hämmennä siihen suklaa-marg. seos, sitten jauhoseos. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka korppujauholla. Paista 175 asteessa 30-35 min. Torttu saa jäädä keskeltä pehmeäksi, koska se jähmettyy jäähtyessään.

Kumoa torttu ja pilko suklaa kuumalle pinnalle. Lisää myös voi. Peitä foliolla tai puhtaalla paistovuoalla muutamaksi minuutiksi. Nosta sen jälk. kansi pois ja levitä suklaa tortun päälle ja reunoille. Huom. älä keittele suklaata pitkään, koska se jähmettyy helposti. Voi olla, että tarvit suklaata enemmän kuin ohjeessa, jos haluat, että myös reunat peittyy kunnolla.. Varoitus: Häviää jääkaapista hyvin nopeasti! p.s. Kuvassa malttamaton testimaistaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla