sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Rahkaomenapiirakka

Pohja:
100 g voita/1 dl Flora culinessea
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauh.
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa (1 prk)
0,5 dl sokeria
0,5 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
omenaa
kanelia
omenasosetta piirakan pohjalle

Ota voi ja munat lämpenemään pari tuntia ennen leipomista. Vaahdota sokeri ja voi, lisää muna ja sitten leivinjauhe- jauhoseos. Levitä voideltuun, korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Levitä omenasosetta ohut kerros pohjalle. Sekoita täyteainekset ja levitä omenasoseen päälle. Kuori omena, poista kara ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, levitä siivut täytteen päälle lopuksi vielä ripaus kanelia ja paisto 175 asteessa alatasolla reilu puoli tuntia.

Lähde: kotikokki.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla