lauantai 26. joulukuuta 2009

Vaniljapullat


Lähde: meppu.vuodatus.net/

200 g Rasvaa
11 dl Vehnäjauhoja
1 rkl Kardemummaa
1 tl Vaniljasokeria
4 dl Maitoa tai Vettä
50 g Hiivaa
1 tl Suolaa
1 dl Sokeria


Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Liota haalean maidon/veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää neste voi-jauhoseokseen. Alusta taikina tasaiseksi.

Täyte:

100 g Pehmeää rasvaa
2 dl Tomusokeria
2 tl Vehnäjauhoja
2 tl Vaniljasokeria

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Halutessa täytettä enemmän pulliin, voi täytemäärän tehdä kaksinkertaisena. (Tein itse lähes kaksinkertaisena, ja täytettä riitti hyvin. Varo kuitenkin, ettei sitä pursua liikaa ulos pullista.)

Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi 35x50cm. Levitä täyte, kääri rullalle ja leikkaa 2-3 cm leveiksi paloiksi. Asettele paperivuokiin. Kohota, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Mikäli haluat pullista munattomia, voitelun voi jättää väliin. Paista 200 asteessa, kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla