lauantai 26. joulukuuta 2009

Pekoni-lihamureke ja uunisipulit

pirkka.fi



400 g Pirkka naudan paistijauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 pkt (140 g) Pirkka pekonia
1 pieni sipuli
1 Pirkka kananmuna
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus maustepippuria
6 keskikokoista puna- tai keltasipulia
juoksevaa margariinia

1. Pane korppujauhot veteen turpoamaan 5-10 minuutiksi tilavaan kulhoon. Hienonna pekoniviipaleet tikkumaisiksi suikaleiksi ja levitä ne kylmälle pannulle. Nosta pannu levylle ja kuumenna. Kun suikaleet alkavat ruskistua, hajota ne mahdollisimman irtonaisiksi ja sekoita, kunnes rasva irtoaa ja pekonit ruskistuvat kevyesti.
2. Lisää hienonnettu sipuli kuullottumaan. Nosta pannu sivuun ja anna jäähtyä. Lisää turvonneidenkorppujauhojen joukkoon jauheliha, muna, suola, mausteet ja lopuksi sipuli-pekonisilppu hiukan jäähtyneenä. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa liikaa, ettei rasva irtoa kulhon reunoihin. Muotoile mureketaikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 25 cm pitkäksi, tasaiseksi pötköksi. Tasoita pinta sileäksi kostutetuin käsin.
3. Kuori sipulit ja halkaise ne. Asettele puolikkaat halkaisupinta ylöspäin murekkeen ympärille ja sivele sipulien pinnalle juoksevaa margariinia.
4. Kypsennä mureketta ja sipulinpuolikkaita 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Mureke on kypsä, kun pistettäessä pursuava neste on kirkasta. Voit voidella sipulit toistamiseen paistoaikana, jos pinta tuntuu kuivalta. Sipulit ovat pehmeitä, kun mureke on kypsä. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla