sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Sacher-kakku



Lähde: hellapoliisi.fi

Kakku:
150g margariinia tai voita
150g taloussuklaata
5 valkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2dl tomusokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kostutus:
omenamehua 1-1 1/2 dl

Täyte:
2-3dl kiinteää aprikoosisosetta tai marmeladia (300 gramman purkki riittää koko kakulle, myös päälle ohut kerros)

Kuorrutus:
100g margariinia/voita
150g taloussuklaata
koristeeksi suklaamakeisia
kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa

Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka vatkaamista hetki.
Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.

Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukkoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. (Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.)

Omia huomioita: älä leikkaa kakkua lämpimänä ja tee suklaakuorutusta varalta hieman enemmän, että riittää sivuillekin varmasti. Tee kuoppa kakun keskelle ennen kuin laitat uuniin. Tein muotilla suklaakarkkeja päälle, ne voisi tehdä ensi kerralla tummasta suklaasta ja vähän pienemmässä koossa. Huom. älä anna suklaa-rasvaseoksen seistä liian pitkään, muuten taikinasta tulee jäykkää ja tiivistä. Kostutusta voi laittaa reilusti yli 2dl ja myös apriikoosia ainakin muutamaan väliin vähän enemmälti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla