torstai 16. huhtikuuta 2009

Lohikeitto

Lähde: mtv3.fi/makuja

Tein ensimmäistä kertaa lohikeittoa! Ihan maukasta tuli, mutta ensi kerralla voisi lisätä vaikka porkkanoita mukaan, tai sitten vähän enemmän perunaa. Keiton tekoa helpotti, kun kaupassa poistettiin pyynnöstä lohen nahka.. Joka tapauksessa yllättävän helppotekoinen ruoka, ja vieläpä terveellinen!

5 perunaa
1 sipuli
5–10 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 rkl voita (korvasin voimariinin kevytversiolla)
1 l kalalientä
500 g lohta
2 dl kermaa (käytin Becel-ruokakermaa 7%)
tilliä

Kuori perunat ja kuutioi tai lohko ne. Kuori ja pilko sipuli. Laita perunat, sipuli, valkopippurit ja mausteet kattilaan. Kuullota niitä muutama minuutti voissa. Kaada kattilaan kuuma kalaliemi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Irrota lohifileestä nahka ja paloittele lohi kuutioiksi. Lisää kuutiot keittoon ja keitä kunnes kala on kypsää. Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Ota kattila liedeltä ja ripottele keiton päälle reilusti silputtua tilliä. Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla