tiistai 21. huhtikuuta 2009

Amerikkalaiset pannukakut


Sain Amerikan pannarien reseptin amerikkalaiselta ystävältäni Marialta asuessamme naapuruksina Münchenissä v. 97-98. Jossain vaiheessa resepti meni hukkaan, mutta löysin melkeinpä samanlaisen reseptin netistä. Maku oli ainakin ihan aito, yummy! Ehkäpä tarkistan Marialta vielä oikeankin reseptin.

Lähde: kiravuo.net/pannarit.html
Taikina n. 3:lle
3 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl sokeria
3-4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 muna
loraus ruokaöljyä
(lisäsin vielä itse n. tl vaniljasokeria, sopi hyvin)

Maun mukaan taikinaan voi lisätä mustikoita, inkivääriä, eri jauholaatuja (esim. puolet grahamjauhoja), suklaata, puolitettuja banaaneja jne. Itse lisäsin viimeksi vadelmia, valkosuklaata ja osaan maitosuklaata. Ilman lisukkeitakin maistuvat kyllä.

Pannu lämmitetään suht kuumaksi Taikinaa kaadetaan keskelle pannua eikä sitä levitetä mitenkään, tee lätyistä reilun nyrkin kokoisia. Kun kuplat taikinan pinnalla alkavat rikkoutua, käännetään ja annetaan toisen puolen paistua hetki. Pannareiden päälle voi levitettää voita ja tavallista vaahterasiirappia, tai tarjoilla pekonia ja kananmunia tukevasti lisänä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla