sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Parsakaalikeitto

Tämä keitto on isän tekemänä erittäin hyvää, joten päätin kokeilla itsekin. Aika makoisaa tuli, joskaan ei ihan yhtä hyvää kuin alkuperäinen. Mutta vähitellen opetellen kohti yhä parempia keitoksia..


1l vettä
2 kasvisliemikuutiota
600 g parsakaalia
pala purjoa
0,5 tuoretta sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
valkopippuria
basilikaa, tuoretta ruohosipulia
1dl ruokakermaa
1 munankeltuainen

Laita vesi kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutiot. Ota kukinnot erilleen parsasta myöhempää käyttöä varten. Lisää parsan varsiosat paloiteltuna kasvisliemeen ja anna pehmetä liemessä. Lisää liemeen sipuli, purjo joksikin aikaa. Sekoita lopuksi tehosekoittimella.

Lisää keittoon nyt kukinnot ja keitä ne pehmeiksi. Mausta keitto valkopippurilla ja murskatulla valkosipulilla. Voit myös lisätä maun mukaan esim. basilikaa tai tuoretta ruohosipulia. Lisää viimeiseksi ruokakerma ja munankeltuainen. Kuumenna näitä vain hetki.

Tarjoile esim. paahtoleivän kanssa ja keittoon voi lautaselle myös lisätä kevyttä creme fraichea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomalainen pulla