sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Halsualainen vuokaleipä

Tätä leipää voisi syödä tuoreena mielin määrin!

Juurivelli (anna odottaa yön yli kulhossa)
12dl vettä
8dl ruisjauhoja

2 palaa hiivaa (yht. 100g)
3dl vettä
1 pkt (450g) vehnärouhetta
suolaa 5-6 tl
800g eli n. 12dl vehnäjauhoja

Tee juuri valmiiksi edellisenä iltana seuraavan päivän leivontaa varten.
Leivontapäivänä aloita tästä: Lisää hiiva ja suola 3 desiin kylmää vettä ja anna liueta. Sekoita tasaiseksi ja lisää juuren sekaan. Lisää myös vehnärouhe, suola ja jauhot. Pikkuosan jauhoista voi jättää pois, jos käsivoimat eivät riitä sekoitukseen. Tai nyrkitkin voi ottaa avuksi.

Nostele tasaiseksi sekoitettu taikina kolmeen vuokaan ja paista 1.5 tuntia 200 asteessa.

1 kommentti:

  1. Olen leiponut tätä leipää ja se on tosi tosi hyvää!

    VastaaPoista

Suomalainen pulla