sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Kinkkupiiras


Mukailin tämän reseptin HS.fi:n Kalkkuna-aprikoosipiirakan reseptistä. Pakasteesta löytynyt joulukinkun loppu sopi alla olevaan reseptiin hyvin. Sinappinen maku toi hyvän vivahteen mukaan.


Pohja (Voit käyttää valmista pohjaa suolaiselle piirakalle)
3 dl vehnäjauhoja
100 g kuutioitua voita
1 keltuainen
1/2 tl suolaa

Täyte:
250 g kinkkua
150 g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
4 keltuaista
100 g emmentalraastetta
noin 1 tl suolaa
mustapippuria
valkopippuria

1.Sekoita pohjan aineet keskenään, kääri kelmuun ja vie kylmään vähintään 2 tunniksi.
2.Kauli taikina 2-3 mm:n paksuiseksi levyksi ja laita se isoon piirakkavuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Nosta reunat mahdollisimman korkealle ja vie hetkeksi jääkaappiin.
3.Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. (Voit käyttää myös valmista piirakkataikinaa.)
4.Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kiehauta suolavedessä minuutin ajan. Jäähdytä kylmässä vedessä.
5.Hienonna sipuli ja valkosipuli, suikaloi kinkku ja kuullota niitä hetki öljytilkassa paistinpannulla.
6.Yhdistä kerma, maito, keltuaiset, kananmuna, mausteet ja suola keskenään. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon juustoraaste, parsakaali ja kinkkuseos. Laita täyte tasaisesti esipaistetun pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Koristele piiras haluamallasi tavalla. Tarjoa salaatin kera.
Vihje: Piiraan voi tehdä myös joulun tähteistä.

1 kommentti:

  1. Such a pity I don't understand Finnish. All of these recipes look fantastic...

    VastaaPoista

Suomalainen pulla