maanantai 17. elokuuta 2015

Pizza


Tällä kertaa oli vuorossa monta peltiä (siis jopa 5,5) pizzaa.

Pizzapohjan resepti

6 dl vettä
60 g hiivaa (2-3 pussia kuivahiivaa)
2 tl suolaa
8 rkl öljyä
12 dl Durum-vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta pizzapohjia. Lisää täytteet ja paista 225 asteessa n. 12-15 min. (Lähde: Myllyn Paras jauhopussi)

Tomaattikastike pizzalle:
2 x 500 g paseerattua tomaattia 
1/2 dl tomaattipyreetä
1-2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
 
2 tl sokeria 
1 tl suolaa 
1/2 tl mustapippuria 
1/2 tl basilikaa

Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset kulhossa. Levitä kastiketta pizzapohjan päälle.

Täytteet (tein eri variaatioita): 
- 2 x 400g jauheliha (mausta mustapippurilla, suolalla, valkopippurilla, paprikajauheella)
- 4-5 sipulia
- 400-500 g kinkkua
- juustoraastetta (emmental ja miedompi, muutama pussi)
- ananasta
- herkkusieniä (paistoin ennen pizzan päälle laittoa)
- tonnikalaa


      

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Banaanileipä


Resepti

4 dl vehnäjauhoja
dl fariinisokeria
½-1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 dl piimää
1 dl margariinia
2 munaa
3 banaania




Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ohjeen muut aineet, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada voideltuun (ja korppujauhotettuun) pitkulaiseen leipävuokaan tai silikoni tai teflonvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.

Tätä pitää tehdä kyllä toisenkin kerran. Oli helppotekoinen ja hyvä, makea leipä! 

Lähde: Myllyn Paras banaanileipä

Nakkitukka




Tänään lapset toivoivat, että isä laittaa ruuaksi nakkitukaa. Idea on bongattu jostain some-kanavasta, mutta on aika toimiva. 

Nakkitukan Ohje:

Pilko n. 2/3 pakettia nakkeja n. parin sentin paloiksi Työnnä jokaiseen nakkipalaan n. 6 spagettia. Keitä pehmeiksi kattilassa ja nauti ketsupin kera!  

lauantai 8. elokuuta 2015

Makaronilaatikko














Ruokaa pakkaseen ja kokataan, mitä lapset syö  -teema jatkuu.. Tässä iso annos makaronilådaa!





Resepti (1 isompi vuoka, 1 lasinen vuoka ja 4 foliovuokaa)

15 dl tummaa makaronia
1200 g jauhelihaa (sika-nauta, kevyt)
2-3 sipulia
1 dl sipulikeittojauhetta
vajaa 1tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
3 tl paprikajauhetta

Munamaito:
9 kananmunaa
2,1 dl maitoa
1 rkl suolaa
1 tl valkopippuria
1-2 dl juustoraastetta ja myös päälle juustoraastetta (n. 200g)

Keitä makaronit (ei liian pehmeiksi). Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää mausteet. Sekoita makaronit ja jauheliha keskenään ja kaada voideltuihin vuokiin.

Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat maidon, pippurin ja suolan kanssa sekaisin. Lisää halutessasi juustoraastetta mukaan. Kaada munamaito vuokiin.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti.

Lähde: Muokattu ihan makaronipussista

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Lihapullat



Tässäpä iso satsi lihapullia. Tulee noin kolme peltiä.

Resepti:
3 dl korppujauhoja
6 dl kermaviiliä (3 x 2dl purkki)
3 munaa
1,2 kg sika-nautajauhelihaa (3 x 400g)
3-5 sipulia
3 tl suolaa
1,5 tl maustepippuria
3/4 tl valkopippuria
3 tl paprikaa
1 tl pippuriseosta

Sekoita korppujauhot kermaviiliin. Lisää munat ja jauheliha. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä n. 15 min. 225c uunissa. (Käytin kiertoilmaa ja pidin uunissa n. 30 min. Kerralla kaikki pellit, mutta vaihdoin ensimmäisen ja viimeisen pellin paikkoja välillä.)

Lähde: Muokattu korppujauhopussista


Suomalainen pulla