Tällä kertaa oli vuorossa monta peltiä (siis jopa 5,5) pizzaa.
Pizzapohjan resepti
6 dl vettä
60 g hiivaa (2-3 pussia kuivahiivaa)
2 tl suolaa
8 rkl öljyä
12 dl Durum-vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta pizzapohjia. Lisää täytteet ja paista 225 asteessa n. 12-15 min. (Lähde: Myllyn Paras jauhopussi)
Tomaattikastike pizzalle:
2 x 500 g paseerattua tomaattia
1/2 dl tomaattipyreetä
1-2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl basilikaa
Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset kulhossa. Levitä kastiketta pizzapohjan päälle.
Täytteet (tein eri variaatioita):
- 2 x 400g jauheliha (mausta mustapippurilla, suolalla, valkopippurilla, paprikajauheella)
- 4-5 sipulia
- 400-500 g kinkkua
- juustoraastetta (emmental ja miedompi, muutama pussi)
- ananasta
- herkkusieniä (paistoin ennen pizzan päälle laittoa)
- tonnikalaa