lauantai 6. marraskuuta 2010

Mustikkapiirakka

Lähde: Kotikokki.net

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
400 g mustikoita

murutaikina:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita sokeri ja pehmeä margariini keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle. Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti. Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle. Paista piirakka 200 astessa uunissa n. 30min.

Mangokakku



Lähteet: työkaveri ja osittain hs.fi mangokakku

Tätä helppoa kakkua suositteli työkaverini, Mervi ja nyt vihdoin ehdin kokeilla reseptiä. Hyvää ja raikasta tuli. Pitääpä kokeilla näitä liivate-kakkuja uudestaankin.

1 pkt kaurakeksejä, n. 3dl
50-75g margariinia
5 dl ( 2 prk) Flora Vanillaa
4 prk mangososetta ( lastenruoka 125g)
1.5 rkl sokeria (tai maun mukaan)
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi: esim. tuoretta mangoa, muita hedelmiä tai mansikoita. Itse käytin persikoita ja viinirypäleitä.

Pohjusta ensin tasapohjainen vuoka (halkaisija noin 20 cm) tuorekelmulla siten, että sitä riittää reunojen yli. Aseta kelmun päälle pohjan kokoinen, foliolla tai alumiinipaperilla päällystetty pahvikiekko.

Sekoita keksimurut sulaan voihin ja painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Pane vuoka jääkaappiin jähmettymään. Hienonna keksit esim. pakastepussissa hienoksi muruksi. Sulata margariini ja lisää keksimurujen joukkoon sekoittaen niin, että keksimurut ovat kauttaaltaan rasvan peitossa. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja taputtele rasva-keksi seos vuoan pohjalle. Vaahdota vanilla vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mangosose ja sokeri. Liota liivatelehtiä runsaassa, kylmässä vedessä 5 min. Kuumenna sitruunanmehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen. Kaada mangovaahto vuokaan ja anna hyytyä kylmässä 4h tai mielellään yön yli.

Suomalainen pulla