sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Juusto-kanapiirakka


Muokattu Pirkka-reseptistä

(8 annosta, à 200 g)
Ainekset:

Pohja (Käytin itse valmista piirakkapohjaa)
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl Pirkka pikakaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl (50 g) emmentaljuustoraastetta
125 g Pirkka leivontamargariinia
1/2 tl suolaa
1 tl Provencen-yrttisekoitusta
1/2 dl maitoa

Täyte
3 kpl (n. 500 g) Pirkka hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä
100 g purjoa
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1.5-2 paprikaa
1 dl (50 g) emmentaljuustoraastetta

Munamaito (tämä ei kaikki mahtunut piirakan päälle)
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl kevyttä ruokakermaa
1/2 tl suolaa
1/4 - 0.5tl mustapippuria
1 tl Provencen-yrttisekoitusta

Päälle
5-6 kirsikkatomaattia

1. Kypsennä broilerifileet tilavassa uunivuoassa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Jos teet pohjan itse, mittaa kaikki pohjan kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon, lisää lopuksi juustoraaste ja kylmä margariini. Aja seos murumaiseksi massaksi ja lisää kylmä maito koneen käydessä. Käytä konetta,kunnes taikina muodostaa pallon.
3. Kauli taikina pyöreäksi pohjaksi. Nosta pohja piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esikypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 8 minuuttia.
4. Suikaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo ja hienonnajoukkoon valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla kunnes purjo hiukan pehmenee. Siirrä sipulit lautaselle ja kiehauta pakastepaprikoita pannulla öljytilkassa, kunnes sulava neste on lähes haihtunut.
5. Levitä esipaistetulle pohjalle puolet purjosta ja paprikasta sekä juustoraaste. Leikkaa broilerifileet haarukkapaloiksi poikkisyin ja nostele palat piirakalle tasaisin välein. Levitä väleihin loput purjot ja paprikat, ripottele juustoa päälle. Vatkaa munamaidon ainekset sekaisin ja kaada piirakalle. Halkaise kirsikkatomaatit ja aseta piirakan päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä salaatin kanssa.

Mud Cake - Mutakakku



Lähde: kotikokki.net
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
1 levy (150g-200g)
tummaa suklaata (esim. panda/taloussuklaa..)

Ohjeet
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita. Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20min. (Huom. älä paista liian kauan). Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi".
Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.

Kanalasagne


Lähde: marib.vuodatus.net

9 kpl lasagnelevyjä
n. 500 g kypsää broileria paloiteltuna/maustamattomia kanasuikaleita
1 prk tomaattimurskaa
1 kanaliemikuutio (+lisäsin itse paprika- ja chilijauhetta)

Juustokastike:
15 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl juustoraastetta

Lämmitä tomaattimurska, kanapalat ja liemikuutio kattilassa ja mausta. Valmista juustokastike.
Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Voitele uunivuoka ja laita alimmaiseksi juustokastiketta ja päälle 3 lasagnelevyä. Levyjen päälle kanatomaattiseosta ja valkokastiketta ja taas alusta. Tee näin kolme kertaa. Kypsennä uunissa 200C n.30 min, riippuen mitä lasagnelevyjä käytät. (Huom. juustokastiketta tuli suhteessa vähemmän kanatäytteeseen, mutta hyvää tuli.)

Suomalainen pulla